tirsdag 12. oktober 2010

GliseKristian

Altså. Avogtil så verdt eins egne ord så sterke når ein ser dei på trykk andre stadar enn sin eigen blogg. Og derfor følte eg no at eg måtte skrive litt om kvifor eg har brukt utrykket GliseKari.   I boka mi så skriv eg litt om korleis eg opplevd Kari Jaquesson når eg var tjukk.

No er det slik at eg synest Kari er den snillaste av dei som irriterer meg mest her i verda. Det er berre det at når ho kjem frisk og rask på God Morgen Norge, gjer halsbrekkande øvingar i eit helvetes tempo samstundes som ho pratar utan den minste anstrengelse – og på toppen av det heile gliser breitt – får eg lyst til å knuse tv-en og brenne alle klede utan elastisk liv. «Det er så lett!»

Som tjukkas syns eg at ho forenkla det så voldsomt. Ingen tjukkasar trener uanstrengt klokka 07.50 om morgonen og smilar. For tjukke folk er det ikkje berre berre. Det er eit slit. Og når ho smilte, så irriterte ho meg noko jævlig. Derfor har eg omtalt ho som GliseKari. Men når eg såg det på denne saka, så såg det så ondskapsfullt ut. Og det var ikkje meininga. Det var med ein humoristisk tone. Men eg syns framleis at framsida hennar på VG i dag, er upassande, drøy og er med på gje folk meir skam. Skamma over eigen kropp som eg skriv om her.

Men det som er det verste er at eg gliser liker jævlig som ho på God Morgen Norge. Endå klokka er jævlig tidlig og temaet er slanking. Eg er blitt ein av dei. Ein av dei som gliser og snakkar om trening. 

Glise, glise og atter glise.
  Eg går å kjøper meg ein bolle med vaniljefyll.

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Ser godt hva du mener, men kan jo kanskje kjenne litt igjen dette med at det ofte er en grunn til at fete folk er nettopp dette. Selvfølgelig er det ikke lett å stå opp tidlig å trene, eller gjøre dette etter jobb, det er det ikke for mange, men det er snakk om prioritering! Man må desverre nedprioritere noe for å få tid/ork til å trene. Resultater må man jobbe for, men du verden så deilig når de først viser seg! Og ikke minst: det vil bli lettere og lettere å trene etterhvert som man kommer seg inn i en rytme, og da kanskje man finner ut at man til og med gleder seg og ser frem til å trene! Men som sagt: an ikke si meg 100% uenig med Kari, har hørt alle unnskyldninger som finns for hvorfor man ikke trener eller spiser sunt i boka. Når det er sagt så må det også sies at man kanskje burde ha ordlagt seg litt annerledes, kan se at dette er sårende utsagn, dette er ikke grunnen til at alle er overvektige, noen har selvfølgelig medisinske og/eller genetisk utsatt for dette, og noen er oppvokst i familier hvor de har blitt lær opp til å leve slik de gjør.

    SvarSlett
  2. økt stress gir økt spisebehov/sultfølelse; dette utnyttes i oppdrettsnæringen, både når det gjelder oppdrett av laks og oppdrett av broylere/kylling, fisken/dyra er nervøse pga mange individ på lite område, de spiser for det blir de roligere av, og resultatet er at de legger raskt på seg.
    Dette kan og overføres til menneske, alle har vel hørt om trøstespising, så i mange tilfelle er det like mye livssituasjonen som gir overvekt. Manglende sosialt nettverk feks.

    SvarSlett