Ingrediensar
2 dl grov sammalt hvete
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
7 dl vatn
Som du ser - noko inni helvete med frø. Det har også "biverknadar" som eg ikkje går innpå her.
Ta alle ingrediensane i ein bolle, rør godt - og la det svelle i 30 minuttar. Del deigen, og klin det utover 2 stekeplater. Steik i steikeomn på 170 grader mellom 60 - 75 minutt, til knekkebrødet er tørka. Du kan ta det ut etter 30 minuttar og rute knekkebrødet slik at det vert fine bitar. Det smaker faktisk ganske godt. Eg bakar knekkebrød i dag og, men idag testar eg med ymse krydder og honning. Eg tenkjer og at eit lite dryss med parmesanost i røra, kan gjere eit kjedelig knekkebrød til ein fest.

Her er det ferdige produktet. Og som eit gamalt jungelord seier det - lagar ein knekkebrød, så slepp ein å tulle med vaflar.
Og med dette henter du offisielt fire voksen-poeng (eller syv tante-poeng om du vil). Å lage egne knekkebrød gir en god følelse av å drive matauk på den gamle gode måten, kjemisk fritt for ruccola, coscos og polentafjas.
SvarSlettNoterer meg oppskriften din for utprøving til helgen, og deler samtidig en velprøvd og knasende oppskrift fra egen skuff.
3,5 dl speltmel
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
0,5 dl linfrø
1 dl kli
1 ts salt
1 ts honning utrørt i
7 dl vann
kruskakli? que pasa? har dei det på kiwi?
SvarSlettDe har kruskakli på Rema 1000.
SvarSlettOg energiinnholdet per 100 gram frø er...? ;)Nærmere 600 kcal!
SvarSlett