torsdag 23. september 2010

Drikk du kaloriar?

Eg er heilt bestemt på at alle kalorier eg får i meg, skal tyggast(dette gjeld sjølvsagt ikkje alkohol - og alkohol må ein ha). Så derfor er juice heilt bannlyst. Visste du at eit glas med appelsinjuice innheld nesten 100 kalorier. Og drikk du juice til kvart måltid vert det raskt ein betydelig mengde kalorier. For å brenne av to glas juice, så må du faktisk gå i nesten ein time for å komme i null. Og det er det ikkje verdt.(eg gjentek - når det gjeld alkohol er det verdt det)
Men no er det nytt håp her i verda. EU vil forby å tilsette sukker i juice. Dette er godt nytt. Folk treng ikkje dette sukkeret. Folk er regelrett feite nok. Hadde dette skjedd for lenge sidan, hadde sikker folk sett anneleis uy (og turt å kaste kleda) Ja til meir regulering. Nei til at folk tenkjer sjølv. For ein ser jo at det evner dei jo ikkje.

6 kommentarer:

 1. Drikker du appelsinjuice (ikke fra konsentrat) er det så å si det samme som å spise en appelsin, om du i tillegg velger en med fruktkjøtt får du i deg fiber. Om du ikke vil ha kalorier fra væsker lurer jeg på hvordan du skal få drukket melk eller hatt saus til maten :S Merkelig innstilling til mat du har må jeg si.

  Men jeg er helt enig at tilsatt sukker i juice skal bort, for det er jo kunn der for at det skal være billigere å produsere for produsentene! Smaker mye bedre med juice laget utenom konsentrat.

  SvarSlett
 2. Det kan ikke kalles juice dersom det er tilsatt sukker. Det sukkeret som er i juicen er derfor sukker som er naturlig i frukten som juicen er laget av.

  Wikipedia:
  "Hvis en fruktdrikk inneholder mindre råsaft fordi den er tilsatt vann eller kunstige tilsetninger (som f.eks. sukker) slik at næringsinnholdet ikke tilsvarer den opprinnelige, naturlige råvaren, skal den kalles nektar, limonade eller saft."

  http://no.wikipedia.org/wiki/Jus_(drikk)

  SvarSlett
 3. Drikker du appelsinjuice (ikke fra konsentrat) er det så å si det samme som å spise en appelsin,AHA! DA ER DET JO BARE TIL Å STRYKE APPELSIN AV LISTEN OGSÅ... om du i tillegg velger en med fruktkjøtt får du i deg fiber. NÅR DU SPISER 10 FIBERRIKE KNEKKEBRØD PÅ EN DAG SPILLER NOK IKKE FIBER FRA EN USSEL APPELSIN FRA ELLER TIL SÅ STOR ROLLE.. Om du ikke vil ha kalorier fra væsker lurer jeg på hvordan du skal få drukket melk MELK TRENGER MAN STRENGT TATT IKKE ETTER FYLTE 12 ÅR...eller hatt saus til maten SAUS TIL MATEN?? SAUS TIL MATEN FOR FAEN! (DE FLESTE PÅ SLANKINGS VET HVA DET UTBRUDDET SKYLDES....):S Merkelig innstilling til mat du har må jeg si.MERKELIG SMERKELIG.. JEG SYNS DU HAR ET MERKELIG SYN PÅ MATEN SOM MÅ SPISE APPELSIN FOR Å FÅ I DEG FIBER OG SLAFSER I DEG SAUS TIL MATEN...

  SvarSlett
 4. Ja altså... har du store problemer i hverdagen siden du er så forbannet? Jeg spiser ikke 10 fiberrike knekkebrød på en dag, jeg spiser brød, men spiser også en del frukt for å få i meg nok fiber. Problemet med å si at man ikke skal innta kalorier flytende er jo at en skal tro at det ikke er bra for noen som helst. Melk er en fantastisk kilde til viktige næringstoffer, det at vi ikke trenger det er totalt ignorant. Har man f.eks problemer med å få i seg nok kalsium er det ypperlig å drikke melk. Skjønner ikke helt hva du mener med "etter fylte 12 år", siden etter det vokser en jo noe enorm gjennom puberteten. Saus kan inneholde alt fra 50kcal til 500kcal pr måltid, det spørs jo hvordan man lager det og den kan være næringsrik eller næringsfattig, alt har å si på hvordan du vil lage den.

  Ditt innlegg er rett og slett barnslig, måten du prøver å få meg til å se ut som om jeg spiser kun appelsin for å få i meg fiber og "slafser" i meg saus til maten... Seriøst, prøv å få fram noe konstruktivt istedet for å oppføre deg som en total idiot. Kom deg til en barnehage å diskuter med 5 åringene der for du føler deg nok mer hjemme der.

  Og forresten: Trykk på "caps lock" for å få av store bokstaver siden du tydeligvis har fått hengt opp knappen.

  SvarSlett
 5. Det er riktig at ren appelsinjuice er som å spise appelsin, men det skal mer enn en appelsin til for å lage et glass appelsinjuice! Og man propper ikke i seg 5 appelsiner på rappen når man er på slankern!

  SvarSlett
 6. Sant sant. Men 1 appelsin derimot kan man ikke si noe imot at det er sunt å spise uansett diettmål. Men tenk på dette: 1 liter appelsinjuice tilsvarer 2 kg appelsiner. Om du skal velge mellom å drikke 1 liter appelsinjuice og spise 2 kg appelsiner, hva hadde vært enklest :P ? Seff er det sunnere å spise appelsiner som de er (da man får med seg all fruktkjøttet) istedet for juice (lite eller ikke noe fruktkjøtt).

  SvarSlett