onsdag 24. februar 2010

Reklametjukkasar

Denne veka smalt nyheita om at Eva Mendes skal reklamere for den ukjente sjokoladedrikken Cocio ned som ei bombe. Supermodell og skodespelar som skal selje sjokolademjølk. Ein drikk som truleg har 400-500 kaloriar i kvar munnfull. På spørsmål om kvifor selskapet har valt nettopp henne som sjokolademjølk seier leiinga i selskape dette

- Hun er en klassisk skjønnet, en Cocio-skjønnhet. Litt mørk, men samtidig har hun det latinamerikanske i seg. Det kan være vanskelig å beskrive hvordan det er å drikke Cocio, men det forstår man når man ser Eva MendesAltså. Alvorleg talt. No kjenner eg at eg vert aggressiv. Denne skrale tynne kjerringa har garantert ikkje ein gong lukta på noko som minner om sjokolade dei siste 10 åra. På bilete av henne ser det ut som ho er skikkeleg glad og drikk Cocio kvar dag. For det er berre det beste ho veit. Drikk ein Cocio kvar dag, så vert ein tjukk. Eva burde heller tatt seg ein tur på Kristianfj Fatcamp.

Det er eit paradoks at tynne menneske er dei som reklamerer for godsaker. Det burde vore tjukke menneske som reklamerte for mat med masse kaloriar, og tynne folk som reklamerte for til dømes skiutstyr. Då vert det meir ekte. Men ekte er ikkje så gøy som falskt. Men det gjeld ikkje alle. Steinar J. Olsen er dagleg leiar i Stormberg. Og i denne bloggposten (som eigenleg handlar om alt mogleg anna) så skriv han at dei nyttar folk flest også tjukke i sine reklamekampanjar. Eg sende han ei melding og spurte han om han kunne sende meg eit bilete av ein tjukk modell. Eg fekk dette.No syns eg ikkje at ho er spesielt tjukk. Ho er meir normal. Og normal er fint. Eit slags bevis på at også lett overvektige kvinner også kan gå på tur. For om ein ser storleikskjemaet som er til denne jakka, så kan ein ikkje vere så veldig tjukk om ein vil gå på tur.Berre overvektig. Eg trur ikkje at denne kvinna skremmer folk frå å gå tur – og stor kudos til Stormberg for å tørre å vise tjukke folk fram i dagslys.

Men ville du ha kjøpt potetgull og sjokolade i like stort monn om reklamebransjen lot eit lukkeleg fleskeberg smilte over tv-skjermen og oppmoda deg til å ete sjokolade – eller at det ikkje er mogleg med kos utan Kims? Truleg ikkje. Du ville ha kasta alt du hadde i skapet ditt, og tatt fatt på treningshelvete i staden. Sanninga er jo at et ein sjokolade og potetgull kvar dag, så vert ein feit. Det same gjeld om ein drikk Cocio. Med andre ord så er Eva Mendes ein lurendreiar – som driv med humbug og lurar deg ut på den vide vei. Ein kjem ikkje til å sjå ut som Eva om ein drikk Cocio. Kanskje eg skulle trekke saka inn for forbrukarombodet - for mistydande marknadsføring? Då ville eg ikkje ha gitt meg før Eva satt der og gulpa etter sin femte Cocio på rappen.

5 kommentarer:

 1. Dra saken for forbrukerombudet, Kristian! NÅ!!!!!!!!

  Og nei, går ikke an å gå på tur om en er tjukk. Da blir det verken tur eller svartkjel.

  SvarSlett
 2. Hahaha, du skriver en så artig blogg! Liker den. Du blir ikke Eva Mendez av å drikke Cocio, men du blir like lykkelig.... (?)

  SvarSlett
 3. Takk for at jeg ikke blir henne, trives veldig godt med å være meg selv. Følger din blogg også - morsom :-)

  SvarSlett
 4. Trives godt som meg selv jeg også. Om jeg kunne velge utseende, hadde jeg feks vært Michelle Pheiffer. HUN er faen meg pen!

  SvarSlett
 5. Smak og behag det da.. Big is in!

  http://www.youtube.com/watch?v=u74Do40kf-E&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=AowvsPScxkk&feature=related

  SvarSlett