onsdag 17. februar 2010

Fedmefrykt

Dei fleste av oss er redde for å legge på seg - og på den måten har ei slags frykt for fett og fedme. Redd for sausar, brød og det å gå bersek i butikken på veg heim frå jobb. Men at ein er redd feite folk var nytt for meg.

Outsiders er eit nytt fjernsynsprogram som handlar om spesielle livsstilar og vanar. I eit av desse programma kan sjå 28 år gamle Maja som får fullstendig panikk av å sjå tjukke menneske. Stakars jente. Når fedmeepedmien slår inn over oss for fullt, kan regelrett ikkje denne jenta gå ut. Ho må sitte inne å sjå på gamle episodar av Baywatch. Det er kanskje dette ein kan kalle ei fedmekrise?Eg lurar på kva ho eigentleg er redd for? Er ho redd for at det skal smitte? Om det er 2 eller fleire tjukkasar i same rom, så smittar det - og over natta får ho appelsinhud og valkar? Eller er det regelrett berre så motbydeleg å sjå ei fleskerumpe dissar bortetter gata, at det ikkje er til å halde ut -og at ho av den grunn vert skrekkslagen? Har ho kanskje hatt ei skummel oppleving med ein tjukkas som har satt sine spor - kan hende ho måtte sitte mellom to tjukke på eit fly ein gong - og nesten vart kvelt i alt fettet?

På internett og andre stadar er det utruleg mange ulike formar for slankepiller og midlar ein kan kjøpe - kanskje det er eit marked for fettfobipiller? Eg håpar i grunnen ho vert feit sjølv - då snakkar ein om at det er skummelt å sjå seg sjølv i spegelen.


Dette synet kan altså få folk til å skjelve og bli redde. Vert du redd?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar