fredag 22. april 2011

Den nye fedmekrisa: Småbarnsfedre

Daglig kan ein lese med krigstypar om ulike kriser som kjem i samanheng med fett og flesk. Ungar beveger seg ikkje, sunn mat er dyrt og parforhold gjer deg tjukk. Men ei fedmekrise er veldig undekommunisert. Nemmeleg småbarnsfedre.Tjukke småbarnsfedre. Ein ser dei oftare og oftare. Menn med barnvogn - og vom. 

Etter at ein velukka kjekkas har sjekka opp ei nødende kvinne på byen, så skjer det som ofte kan skje. Når man hygger seg. Og man ikkje passer på. Kvinna vert gravid. Og det er jo kjekt. Eller, det er iallefall politisk korrekt å synast det er kjekt. Ni månader svangerskap set preg på kvinna, men det set ofte meir preg på mannen. Han vert like tjukk som kjerringa i løpet av dei ni månadane. Og i motsetning til kjerringa, så skal ikkje han føde. Så når kjerringa i løpet av eit døgn vrir av seg 6-7 kilo, så er mannen sine kilo festa som om dei var limt på med gaffateip. 

Etter superduperminister Audun Lysbakken kom på plass, så har fedre fått meir permisjon. Og det er jo bra. På ein måte. Og på ein måte ikkje. For dei går dei der då. Og trillar. Og et. Og vert tjukke. Og får vom.

I tillegg  vil mange småbarnsfedre lage kjappe middagar som innheldt masse kalorier. Vidare så skrik jo dette krapylet om natta. Og søvnmangel gjer og at ein legg på seg.  Kvinna ho ammar, så ho forbruker jo kalorier som berre det. Men det gjer ikkje mannen. Så i løpet av permisjonen kjem det nokre kilo til. Som legg seg over magen.

Så veks ungen seg til. Og far skal smøre skive til ungen. Og etter han har smørt på Nugatti på skiva, så drar han gjerne fingeren over kniven og slafsar i seg 100 kalorier. Sånn utan å tenke over det. Og truleg er også ungen din jævla kresen. Så den vil berre ha pizza og denslags til middag. Og småbarnsfaren er svak - og bøyer av. For å unngå hyling og skriking. Og far vert endå tjukkare. Så medan ungen er blitt 15 kilo - er småbarnsfaren blitt 15 kilo overvektig. Og dei allerfleste får jo 2 ungar. Så ein kan altså doble dette og då slå fast at to ungar fører til 30 kilo overvekt på småbarnsfedre.

Det er med andre ord  på tide å sette inn nokre kraftige tiltak for å hindre ein ny fedmeepedemi blandt småbarnsfedre. Det kan til dømes vere tvungen trening i permisjonen, forbod for småbarnsforeldre å tinge pizza på Peppes eller kjevelås. Om ein ikkje innfører nokre tiltak no - så må ein berre vente til midtlivskrisa kjem - og at småbarnsfaren skal gjere seg klar til Birken. For den tida kjem jo før eller seinare uansett.

2 kommentarer:

  1. Innlegge er satt litt spissen, men jeg forstaar hva du mener. Menn maa vaere bevistt paa vekta si, selv om det er tabu aa prate om det, og slanke seg.

    SvarSlett
  2. Er vel allerede havnet i midtlivskrisen jeg da :D Kjenner meg absolutt igjen i det du skriver, og tiltak har blitt gjort heldigvis. Fint innlegg.

    SvarSlett