onsdag 18. august 2010

Konstant sulten og Julie Voldberg

I dag har eg kjørt Bergen - Oslo. Ferien går mot slutten, og da merkast på mange ulike måtar. Shortsen strammar rundt livet (eg vel å tru det er nyvunne musklar etter mykje trening - og ikkje nytt fett etter mykje grilling), eg er konstant sulten, og må no ete meg ned til eg skal begynne på jobb att, samt at det byrjer å bli nokre nyhende i media.

Når eg har kjørt mot Oslo, så har eg tenkt på mat. God mat, medan eg har ete frukt. Eg har kjørt forbi Smalahoveflaten - og fekk lyst på lammekjøt, eg har sett siloballar - og fekk lyst på grilla marshmellows, dama på Shell på Voss hadde vaska håret i mandelshampoo - og eg fekk ekstremt lyst på fyrstekake, og ikkje minst forbi skilt med hjortevarsel - og fekk lyst på hjortesteik, med poteter og saus.Men eg sto an av. Og åt fisk på Gol. Jævla skummel bygd. Fleire skumle folk enn andre plassar altså.

Også har eg høyrt på radio. Mellom anna at jålejulie fra Høgre, syns mannlege modellar er for tynne. Eit sånn "no gnir eg ut siste safta av agurkensak". Kunnskapslausa hennar satt tjukt utanpå. Eg er jo enig med henne, men kanskje ho burde hatt rådgjevar sjølv - og ikkje berre rådgje Erna i kva kjole og kva leibis ho skal bruke.

Stjernesitatet hennar - omlag på Hønefoss, var at ho hadde lyst å ta dei mannlege modellane frå Oslo Fasion Week med heim til svigermor for eit godt måltid mat. Eg tolka det slik at jålejulie faktisk ikkje kan lage mat. Og alle veit kva som skjer med familar som nyttar ferdigmat og halvfabrikata. Dei vert feitare enn dei ander. Så då er jålejulie trygg. Ho kjem ikkje til å få born som vert for tynne.

Sofa i Oslo. Og her skal eg vere til i morgon. Då skal eg finne asfaltskoa mine og trakke laus. Velsigna asfalt.

Grilla Marshmellow med smelta sjokolade og nøtter.

22 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 2. Ikke er jeg stor av vekst og ellers er jeg det som kalles tynn men damer har jeg lett skaffet meg og jeg er i dag godt voksen.
  Rar kjerring.

  SvarSlett
 3. Mange er blitt "fartsblinde" av å se oppgjødde helestudiobroilere så alt annet som er naturlig slankt blir sykelig tynt etter deres syn.
  Vi var flere personer samlet og så på en gammel Tarzan film med Johnny Weismüller som Tarzan og en av de kvinnelige tilskuerene synes han så "puslete ut" Hallo, en naturlig atletisk mann som var Ol vinner i svømming. Det er noe i veien med folk når Stallone og Arnold er blitt idealene.

  SvarSlett
 4. "Også har eg høyrt på radio. Mellom anna at jålejulie fra Høgre, syns mannlege modellar er for tynne. Eit sånn "no gnir eg ut siste safta av agurkensak". Kunnskapslausa hennar satt tjukt utanpå."

  Oisann... klikka meg berre inn her frå artikkelen på VG, men den der var tydelegvis ikkje tatt rett ut av lufta.. Reknar med det det er meir anti-høgre/anti-kvinner/anti-Julie her, for det der var for uforståeleg for den jevne lesar.

  Kva er eigentleg negativt ved å påpeika at ein del mannlege modellar er sjukeleg tynne? Er kroppssnakk forbehaldt kvinne[lege modellar]? For der er det jo ingen begrensingar.

  Eg må sei meg einig med dama i dette tilfellet - eg hadde valt Simen Staalnacke framfor beinete modellar når som helst. Har du nokon gong hatt deg med nokon som har hoftebein skarpe som knivar ville du skjønt kvifor.. det gjer vondt!

  SvarSlett
 5. Både forsvaret og politiet har senket de fysiske kravene for opptak.
  Menn var slankere og mere naturlig spenstig for 30 år siden enn i dag. Hva denne kjerringa mener om mannfolk er helt uten innteresse, hun prater kun for det hun selv tenner på.

  SvarSlett
 6. De modellene her var jo ekstreme da!!! De ligner jo ikke menn!! Ble kvalm av bildene.

  SvarSlett
 7. Som tynn mann blir jeg nesten litt provosert av at fremtredende politikere kommer med slik drittslenging. Kunne sikkert påpekt noe sykelig ved henne også, men føler ikke for å synke til det nivået.

  SvarSlett
 8. apples sa "....har du nokon gang hatt deg med hoftebein skarpesom knivar villr du skjønt kvifor.....".....Det forteller meg heller hvorfor kvinner velger kvantitet fremfor kvalitet.Og dømme en tynn mann ord og ned etter hvot tynn han er før han i det hele tatt får vise sine #kvaliteter#....!!! fremfor kropp er noe de aller fleste norske kvinner er kjent for.Selv er jeg lykkelig med en kvinne med kjøtt både her og de,men klage??.....nei.ikke den damen...men hun er mer untaket enn regelen ala apples....så bare fortsett du apples og dine medsøstre......og se hvor populære dere blir når alderen innhenter dere og formene ikke er så "brukbare" lengre.....

  SvarSlett
 9. Jo større de er jo mere mann blir de, er det det som er greia? 181 og 62kg er mine mål, spiser som en hest legger ikke på meg, men føler meg bra uansett .. men jeg er vel bare en spurv da og ikke noe mann... tale så tenke.. nei vent, tenke SÅ tale var det.. Så får folk la være å la sine komplekser gå utover andre. Mange av de som bemerker at en er tynn, pingle eller spurv er mennesker som har litt mer en det de muligens skulle ønske de hadde.

  sitat "Jeg tror jeg snakker for de fleste norske kvinner når jeg sier at vi ønsker oss reelle mannfolk, ikke små spurver, sier Voldberg"

  Vel kona mi syntes jeg er bra som jeg er, så hun er ikke i "de fleste" gruppa di i allefall Voldberg.

  En får enten si at det er lov å slenge med leppa uansett, så kan vi rope feiten etter de som er tykke, spurven etter de som er tynne og meter`n etter de lave igjen... eller så kan vi bare la være, like den vi er og hoppe å drite i hvordan alle andre ser ut og heller bedømme de ut fra andre ting en tynn, tykk, lav høy...

  SvarSlett
 10. La nå modellene være i fred, hadde de sett ut som alle oss andre hadde de ikke vært spesielle og da kunne like godt en av oss sprada rundt på catwalken. Det er ikke bra å være for tynn eller for tykk, hvem setter standarden? Tydeligvis Julie.

  SvarSlett
 11. Camilla Bruerberg burde velge andre modeller neste gang. De bildene jeg har sett viser utsultete barn med gamle ansikter som vel skal fremstille mannfolk. Nei, dette har ikke noe med "slanke mannfolk som spiser som hester og ikke legger på seg" å gjøre, dette har med trenden på catwalken å gjøre. Vi har vel sett hvordan de sykelig tynne kvinnelige modellene har blitt syke pga slankevanviddet, skal de stakkars mannlige modellene lide den samme skjebnen?

  Jeg synes det er meget bra at noen tar opp dette temaet. Kudos til Julie Brodtkorb Voldberg.

  SvarSlett
 12. Julie kan gå hjem og legge seg! Er det skallet som teller mest i Høyre, og ikke innholdet?

  SvarSlett
 13. Jeg er en ganske tynn ungdom/mann, og jeg tror nok det er like støtende for oss å bli kalt "spurver" og umandig, som det er for litt fyldige folk å bli kalt tjukk.

  Jeg klarer ikke å gå opp i vekt, uansett hva/hvor mye jeg spiser. Det er minst like vanskelig for oss naturlig tynne å legge på oss som det er for store å slanke seg!

  SvarSlett
 14. At noen ikke legger på seg selv om de er syltynne er ikke uvanlig,men at syltynne mannfolk skal kle på seg "dameklær" sminke og vandre rundt på en scene og vrikke på rumpa gjør ikke saken bedre for syltynne såkalte mannfolk

  SvarSlett
 15. Så lenge en person klarer å holde seg i aktivitet uten å klappe helt sammen, så bryr meg svært lite om denne personen er feit eller tynn.

  Dette er informasjon hverken jeg eller jålejulie har om disse modellene, derfor avstår jeg fra å kritisere disse personene. Pinlig at en kvinne, som på toppen av det hele er politiker, regelrett dømmer mennesker uten å engang ha alle variablene for hånden. Det står dårlig til hos de blå hvis denne jåla er det beste de kan grave opp..

  SvarSlett
 16. Feministene driver kjønnskamp ikke likestillingskamp, dette sier de selv, uansett så er "kampen" bare en del av undertrykkelsen av verdens befolkning, kampen er "fake"!

  SvarSlett
 17. Bloggeren er altså enig med Julie Voldberg, men bruker hele blogginnlegget sitt på å forsøke å drite ut "jåle-julie". Så kan man lure på hvorfor. saklig er det ihvertfall ikke.

  SvarSlett
 18. Alle tjukke folk holder visstnok sammen. Sykt.

  SvarSlett
 19. Dama har et poeng, guttene er noen pingler! og jeg tror ikke de har noen sunnere livstil en noen overvektige har.
  MEN jåle-Julie burde ta seg en titt i speilet! Det lyser ikke akkurat sunt kroppsideal av den dama der.. jeg tenker heller på spiseforstyrelse nå jeg ser henne.
  Angående hvem som evt skulle lage det måltidet hun så gjerne har lyst å spandere på de pinglene hun ble så sjokka over. Der lurer jeg litt.. Hun er vant med barnepiker, kokker og tjenere av alle typer.. Får håpe DE lage "bonde" kost??
  Den dama lever (som resten av den sekta hun tilhører) i en fantasiverden! Selvforherligelse, persondyrkelse og det som hører med i ei sekt som Høyre er.
  Ps: Det er ingenting spesielt med Høyre, alle det andre pariene har den samme kulturen. Jeg VET, jeg har sett det fra innsiden.

  -Tommy.

  SvarSlett
 20. @kjetilutne - jeg er enig med jåla, men syns hun var ekstremt dårlig forberedt til sendingene jeg hørt - og med sånn tydelig kunnskapsløshet, så skader hun saken i steden for å reise en god debatt. Jåla bør lese seg opp.

  SvarSlett
 21. det er jo noe galt, når det er vanskelig å se om det er kvinne eller mann? Grusomme modeller var det!!

  SvarSlett