torsdag 10. mars 2011

Kreativ bruk av negative tanker

Jannike Reymert som er fastlege og annmelder i Den norske legeforening har annmeldt boka mi. Sånn for legar og denslags. Og ho virkar fornøgd. Ho skriv mellom anna dette i annmleldelsen som ho har kalla "Kreativ bruk av negative tanker":

Tross sin fedme og alle hans negative tanker om seg selv som feit, er boken humoristisk. Vi værer ingen klinisk depresjon. Han faller ikke for fristelsen til å sette seg selv i en offerrolle og krever ingen medlidenhet. Han har mange gode refleksjoner som utfordrer våre fordommer mot feite mennesker, bare å bruke ordet feit er jo grenseoverskridende for de av oss som tror på egen dannelse. Han har mange gode beskrivelser av sine motstridende følelser rundt egen kropp og andres utsagn om kiloene som renner av ham. Han både ønsker og ønsker ikke kommentarer. Selv de mest velmente utsagnene blir tolket negativt fordi han innerst inne er så var på temaet overvekt – et av de mest skambelagte temaene i det moderne samfunnet. Forfatteren har for øvrig et interessant søkelys på at overvektige menn er doble tapere på dette kvinnedominerte feltet.

Vil jeg anbefale denne boken til mine overvektige pasienter? Svaret er ja dersom de har sans for humor og tåler provoserende utsagn om det å være feit. Svaret er nei for alle dem som signaliserer lav selvfølelse og sterk skamfølelse over sin overvekt. Det hviler et ansvar på den som anbefaler en bok, og det ansvaret må man faktisk være seg bevisst når det gjelder denne boken, særlig siden vi leger beveger oss langt inn på våre medmenneskers mest sårbare områder. Som fagperson vil man derimot ha stort utbytte av å lese denne lettleste boken!


Og dessutan. Om du vil ha ein kikk på mine muskuløse leggar, så vil eg anbefale å kjøpe Norsk Ukeblad denne veka - å sjå bilder av meg svinge meg rundt strippestanga. 


Dette er eit bilde frå eit bibliotek på sørlandet, som Lesehesten har tatt.

1 kommentar:

  1. For å være helt nøyaktig ligger ikke biblioteket på Sørlandet, men i Hallingdal:) Lesehesten er derimot sørlending.

    SvarSlett