søndag 20. februar 2011

Ein spade er ein spade

I dag har VG eit oppslag,  om korleis du kan fortelle kjærasten eller sambuaren din at han eller ho bør gå ned i vekt. Samlivsterapeut Frode Thuen har mange gode råd om korleis du kan sei alt, utan å såre. Ikkje bruk ironi, ikkje gjer det ein eller det andre.

Eg syns du skal seie det som det er. Kalle ein spade for ein spade. Du kan tildømes spørre om vedkommande syns det er kult å være tjukk? Får du eit ja - så er det vel fett nok, men då kan du true med at du kjem til å være utru. Fordi du ikkje vil bange på ein tjukkas. Om vedkommande seier ja - kan de begynne å gå tur saman. Det har du sikkert ikkje vondt av du heller. Og alle veit jo at ein blir tjukk av å ha kjærast. Då er det så mykje matkos og vaflar.

Vil du halde deg slank - så får du halde deg singel.

2 kommentarer:

  1. Det enklaste er vel å finne ein partnar som likar feitt?

    SvarSlett
  2. Jeg likte heller ikke Thuens forslag heller. Det virker nesten passiv aggresivt å spørre om -Hvordan opplever du helsetilstanden din? ... det høres ut som en smart ass-medarbeidersamtale, som i hvert fall hadde provosert meg. Om du vil tune budskapet, så kan man kanskje fortelle hva man føler selv i tilknytning til den andre personens overvekt ...

    SvarSlett