mandag 15. november 2010

Drit og dra

Det er nokon gode måtar å slanke seg på. Også er det ganske mange dårlege. Ein skikkeleg dårleg ein er avføringsmiddel. Det prøvde eg for dritlenge sidan. Sånn når eg gjekk på ungomsskulen. Og utan å gå inn på nokre detaljar så kan eg seie - "eg trudde eg feis".

No vert dette middelet underlagt resept. Og det er kanskje likegreit. For alle partar.Så no kan du ta fleskeræva di opp av sofaen og gå deg ein tur.

Plumbo kan framleis kjøpast utan resept - og funkar nesten på same måten.

5 kommentarer:

 1. Kanskje på tide at de lar store pakninger med avføringspiller være reseptpliktige. Det ble jo brukt som slankemiddel for 30 år siden også av enkelte. At noen frivillig går med selvpåført diarè og sikkert sårt rævhull for å gå ned i vekt, fatter jeg ikke. (Vi hadde en omgang norovirus i hus for en tid tilbake...drit og dra)

  Men hva skal staten gjøre med linfrøpakningene i dagligvaresjappa da..og svisker..og og..det er mye som gir fart på tarmene..hehe. VG om kort tid: "salget av linfrø tidoblet"

  SvarSlett
 2. det står at det er en trend blant unge, javel, hva med å sette 21 års grense på det så slipper vi som har noe problemer med magen å betale 200 kroner til legen for å få en resept.

  er folk så dumme at de bruker dette som slanke middel kommer jo darwin inn i bildet, så kanskje det er like greit å la de fortsette?

  SvarSlett
 3. Hovedpoenget med reseptplikten er utvilsomt å øke apotekenes fortjeneste - flerdoblet fortjeneste på å selge små pakninger fremfor store. Jobber legemiddelverkets ansatte egentlig for apotekkjedene, eller er de bare for tafatte til å gjennomskue forslag fra den kanten? Tusener vil selvsagt kjøpe de dyrere, små pakningene framfor å "tigge" resept hos lege.

  SvarSlett
 4. Jeg tipper Anonym 01:29 har helt rett. Her er det utvilsomt penger å hente!

  SvarSlett
 5. Hovedpoenget med reseptplikten er å forhindre misbruk. Om en har en akutt forstoppelse (som disse tablettene er beregnet brukt mot), så trenger en 2-3 stk i et par dager, og ferdig med det, ikke en 100 pakning eller mer.

  Hvorfor tror alle at også apotekene bare er ute etter å tjene penger?! Det er mye etikk knyttet til salg av legemidler og helse, så at folk påstår at vi ønsker å øke vår fortjeneste på folks misbruk er kvalmende.

  Tilbake til disse pillene...Desverre er ikke diare og "sårt rævhull" som blir nevnt over her det verste av bivirkningene, langvarig bruk av slike tarmstimulerende midler ødelegger tarmens naturlige funksjon (tarmen blir avhengig), og man får svekket opptak av næringsstoffer. Velkommen mangelsykdommer og avhengighet...

  Duphalac'en på bildet er for øvrig ikke en av disse som blir reseptpliktige...

  Edit: etter å ha sett artikkelen ser jeg at jeg mer eller mindre gjentar denne. Beklager det, men nå er det nå for en gangs skyld slik at avisene har fått med seg korrekte fakta i saken! ;)

  SvarSlett