søndag 26. desember 2010

Nissetøys

Ikkje eingong nissen skal få vere i fred. Han er for tjukk. Seier altså dei som har peiling på dette med slanking, fedme og førebilete. Når nissen er tjukk, får born inntrykk av at det er greit å være overvektig. Og ja, om ein trives med å være overvektig - så er det jo greit. Tenkjer eg. Nissen ser i allefall ut som han trivast.

Eg trur kanskje ikkje at dersom nissen ser ut som eit beinrangel at born og unge kastar frå seg lefsa, og et gulerot i staden. Eller triv på seg skoa, og går på tur i skogen.

Eg trur at dersom borna får gode vaner når dei er små, så tek dei med seg dei gode vanene når dei vert vaksne og får born. Og difor trur eg det er smart med meir fysisk aktivitet i skulen. Ikkje nødvendigvis gym, men fysisk aktivitet. Samt frukt og grønt. På skulen altså. På alle skattebetalarane si rekning. Skape gode vanar - for alle. Og dersom du er einig i det - så veit du kva du bør gjere.

Tynn nisse = Godt førebilete

1 kommentar:

  1. Jeg er helt enig, hvis vi skal ta nissen for noe er ikke fedme første punkt. Det at han deler ut godis til fremmede barn og får de til å sitte på fanget synes jeg er suspekt.

    http://fjosfjas.blogspot.com/2011/01/julenissen.html

    SvarSlett