lørdag 30. januar 2010

Januarsprekken

Etter å ha halde nyttårsforsettet i 29 dagar, gjekk eg på ein smell. Ein stjernesmell. Eller rettare sagt ein smågodt, popcorn, peanøtt og pizzasmell.

Når ein i fire lange veker ikkjer har trøkt i seg anna enn knekkebrød, salat, kokte grønnsaker, rå grønnsaker, fibertilskot, kosttilskot og andre ting, så jævla tungt fordøyeleg at magen skrik etter fett for å få det heile til å gå rundt - så det går gale. Dei aller fleste har gode nyttårsforsett, meir trening, mindre mat, mindre sigarettar, mindre alkohol- eg har klart tre av desse. Sigaretter er på ein måte min slankekur. Får ein lyst på mat - fyr opp ein sigg.

Men i dag etter mykje merkelege opplevingar på jobb, møter i øst og vest samt at eg framleis har halde fram med nærare 100 minutt trening kvar dag - så var suget etter noko godt for stort.

Pizza til middag. Smågodt og anna kaloririkmat til kvelds. Dei fire kiloane med fett som har sluppe taket den siste månaden, kjennes ut som dei er attende. Midt på magen. Kor mykje er det fysisk mulig å legge på seg på ein kveld? Det skal eg beint fram forske litt på.

I morgon er det på nytt tilbake til havrelefse (knekkebrød) og striskjorte (trening, trim og trivsel)

Heldigvis berre 2 dagar av denne jævla måneden. Fettvest månaden.

3 kommentarer:

 1. Jeg tror du har fått et godt gammelt anfall av "fetthunger". Det er ikke mange som kjenner til denne tilstanden lenger, men den var høyst reell under siste verdenskrig - også i Norge. Historiker Erik Oluf Melvold har skrevet en interessant artikkel om den magre hverdagen under krigen: http://www.ude.oslo.no/Oslo-patriot/th31.html

  Melder forøvrig interesse for spørsmålet om hvor mye det er mulig å legge på seg på en kveld.

  SvarSlett
 2. Jeg ville anbefale deg å ikke kutte ut fett. Fett er en helt vesentlig del av menneskekosten, og å utelukke det fra kosten tror jeg ikke er særlig bra.

  SvarSlett
 3. Du MÅ spise fett og proteiner for at kroppen skal fungere. Det kroppen ikke trenger er rakse karbohydrater (høy glykemisk index). Husk bare å spise sunt fett, og ikke det fettet som har blitt prosessert til dødes. Sunt fett finner en i matvarer som ikke har vært gjennom en fabrikk før det havner i butikkhyllen. (Meieriet regnes ikke som fabrikk).

  PS: Herdet Transfett er det fettet som har brukt lengst tid gjennom fabrikken.

  SvarSlett